Dušené rybí filé se zeleninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené rybí filé se zeleninovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28752 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kostka | Bujón slepičí |
60 g | Cibule |
240 g | Filé rybí |
100 g | Hrášek mražený |
2 špetka | Kmín mletý |
5 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 165,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Cibule, Hrášek mražený, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené rybí filé se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky. V 500 ml vody uvaříme 1/2 kostky slepičího bujónu. |
2 | Na oleji orestujeme polovinu cibule, mrkev a mražený hrášek, zalijeme 250 ml vývaru a vaříme doměkka. Poté zeleninu zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, provaříme a držíme na teple. |
3 | Na nepřilnavé pánvi vaříme druhou polovinu vývaru, vložíme filé, které jsme posypali kmínem a osolili, a zbylou cibuli. Během dušení rybu obracíme a podle potřeby podlijeme vodou. |
4 | K hotovému filé přidáme zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými brambory. |