Recept

Salát z uzené makrely, pomerančů a čočky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28756

Ingredience

4 polévková lžíce Křenová pasta - Krenex
400 g Makrela - filety
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
55 g Čočka jedlá
170 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 876kJ
10% Sacharidy 36 g
31% Tuky 23 g
8% Sodík 166 mg
45% Bílkoviny 25 g

Salát z uzené makrely, pomerančů a čočky postup přípravy receptu:

1

30 minut vaříme ve velkém hrnci s vařící vodou čočku doměkka. Připravíme pomeranče, nařízneme svrchu i zespodu každý pomeranč. Slupku a bílou blanku odkrojíme a pomeranč rozdělíme na jednotlivé dílky. Ze zbytků pomeranče vymačkáme šťávu, kterou použijeme do dresinku - 4 lžíce křenové pasty, 4 lžíce rostlinného oleje, špetka soli a pepře - vše promícháme, přidáme pomerančovou šťávu.

2

Plátky pomeranče, řeřichu a kousky uzené makrely rozdělíme do servírovacích misek. Slijeme čočku a promícháme s dresinkem. Rozdělíme do misek a podáváme.

Poznámka

uzené filety z makrel stažené a nakrájené na větší kousky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept