Jednoduchý recept

Kapr dušený s citronovou šťávou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28761
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Citrony
240 g Kapr obecný
20 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 g Sacharin
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 179kJ
4% Sacharidy 15 g
23% Tuky 17 g
13% Sodík 268 mg
42% Bílkoviny 23 g

Kapr dušený s citronovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Česnek rozdrtíme, petrželovou nasekáme na jemno, z citronu vymačkáme šťávu.

2

Kapra naporcujeme, vložíme do mísy, zasypeme půl lžičkou soli a necháme chvíli odležet.

3

Na rozpáleném oleji orestujeme česnek, přidáme porce kapra, ihned zalijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, podle chuti je možné přidat i kousek citronové kůry, opepříme, osladíme umělým sladidlem a pod poklicí přivedeme k varu, pak plamen zmírníme a necháme omáčku táhnout (nesmí se vařit) zhruba dvacet minut. Poté kapra vyjmeme a držíme v teple.

4

Omáčku zredukujeme a poté zasypeme sekanou petrželovou natí. Porce kapra rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a necháme v chladu omáčku zrosolovatět. Kapra servírujeme vychlazeného a ozdobeného plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept