Jednoduchý recept

Kapr dušený na pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28764
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
240 g Kapr obecný
1 špetka Kmín drcený
20 g Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 134kJ
1% Sacharidy 5 g
23% Tuky 17 g
13% Sodík 254 mg
39% Bílkoviny 22 g

Kapr dušený na pivu postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na proužky, kapra naporcujeme. Ustrouháme kůru z půlky citronu.

2

Kapra osolíme, zakapeme pivem a v misce pod fólií necháme zhruba hodinu odpočinout.

3

V hlubším rendlíku na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, na ni vložíme porce kapra, přilijeme zbylé pivo, zasypeme citronovou kůrou, okořeníme kmínem, paprikou a kapra pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

4

Jako přílohu volíme restované brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept