Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 28766

Ingredience

240 g Kapr obecný
1 kávová lžička Ocet vinný
20 g Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
5 g Solamyl - bramborový škrob
2 špetka Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 085kJ
1% Sacharidy 4 g
22% Tuky 17 g
15% Sodík 293 mg
39% Bílkoviny 22 g

Kapr po asijsku postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme a naporcujeme, česnek nakrájíme na plátky.

2

Porce kapra po obou stranách orestujeme na rozpáleném oleji, osolíme, posypeme zázvorem a plátky česneku. Poté zastříkneme dvěma lžícemi vody a pod pokličkou dusíme zhruba čtvrt hodiny.

3

V mezičase si připravíme omáčku. Solamyl smícháme se špetkou soli, octem, dvěma lžícemi vody a sojovou omáčkou.

4

Když je ryba měkká, vyjmeme ji z pekáče a přeložíme na nahřáté talíře. Na pánev do výpeku vlijeme připravenou omáčku a stále mícháme. Když omáčka zhoustne, přelijeme jí porce kapra.

5

Jako přílohu volíme dušenou rýži a salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept