Kapr po asijsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po asijsku
Kapr po asijsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 28766 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
240 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
20 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
5 g | Solamyl - bramborový škrob |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 79,2mg |
Draslík | 423,1mg |
Vláknina | 272,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr po asijsku postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme a naporcujeme, česnek nakrájíme na plátky. |
2 | Porce kapra po obou stranách orestujeme na rozpáleném oleji, osolíme, posypeme zázvorem a plátky česneku. Poté zastříkneme dvěma lžícemi vody a pod pokličkou dusíme zhruba čtvrt hodiny. |
3 | V mezičase si připravíme omáčku. Solamyl smícháme se špetkou soli, octem, dvěma lžícemi vody a sojovou omáčkou. |
4 | Když je ryba měkká, vyjmeme ji z pekáče a přeložíme na nahřáté talíře. Na pánev do výpeku vlijeme připravenou omáčku a stále mícháme. Když omáčka zhoustne, přelijeme jí porce kapra. |
5 | Jako přílohu volíme dušenou rýži a salát. |