Recept

Kapr na japonský způsob

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 28767
Kategorie: Maso

Ingredience

2 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
60 g Cibule
200 g Kapr obecný
100 g Mlíčí z kapra
10 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
20 g Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 dl Víno bílé
250 ml Voda pitná
50 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 940kJ
9% Sacharidy 34 g
28% Tuky 21 g
36% Sodík 719 mg
55% Bílkoviny 31 g

Kapr na japonský způsob postup přípravy receptu:

1

Sušené houby necháme v hrnku s vodou asi půl hodiny máčet.

2

Kapra očistíme, zbavíme kůže, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme najemno, mlíčí z kapra propláchneme v několika vodách a uvaříme v osolené vodě s octem, vejce uvaříme natvrdo.

3

Kapra ve velké pánvi osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Poté přidáme plátky cibule a okapané a pokrájené houby. Chvíli společně smažíme, poté zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme připravené mlíčí.

4

Na talíři zdobíme půlkou vejce, posypeme pažitkou a podáváme s celozrnným pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept