Kapr na japonský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na japonský způsob
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 28767 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
60 g | Cibule |
200 g | Kapr obecný |
100 g | Mlíčí z kapra |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
20 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
50 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 188,7mg |
Draslík | 632,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 434,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Kapr obecný, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mlíčí z kapra nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na japonský způsob postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby necháme v hrnku s vodou asi půl hodiny máčet. |
2 | Kapra očistíme, zbavíme kůže, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme najemno, mlíčí z kapra propláchneme v několika vodách a uvaříme v osolené vodě s octem, vejce uvaříme natvrdo. |
3 | Kapra ve velké pánvi osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Poté přidáme plátky cibule a okapané a pokrájené houby. Chvíli společně smažíme, poté zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme připravené mlíčí. |
4 | Na talíři zdobíme půlkou vejce, posypeme pažitkou a podáváme s celozrnným pečivem. |