Zapečený kapr se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený kapr se sýrem
Zapečený kapr se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28769 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
240 g | Kapr obecný |
20 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 432,2mg |
---|---|
Cholesterol | 201,9mg |
Draslík | 454,8mg |
Vláknina | 168,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený kapr se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme a naporcujeme. Sýr jemně nastrouháme a smícháme s rozšlehaným vejcem a sekanou petrželovou natí. |
2 | Na rozpáleném oleji prudce orestujeme porce kapra. Poté je přendáme do ohnivzdorné mísy, zalijeme připraveným vejcem a zapečeme v troubě předehřáté na 210 °C. |
3 | Jako přílohu volíme bramborovou kaši a zelný salát. |