Těstovinové rizoto s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinové rizoto s hráškem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2877 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
30 dkg | Hrachové lusky |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
350 g | Rýže Arborio |
1 špetka | Sůl |
10 dkg | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
30 dkg | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 29,5mg |
Draslík | 389,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrachové lusky, Kmín celý, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rýže Arborio, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinové rizoto s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme těstovinovou rýži. |
2 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Vyloupeme hrášky z lusků a povaříme v osolené vodě. |
3 | Rozpustíme na pánvi máslo a osmahneme na něm žampiony. Osolíme, přidáme kmín a podusíme. |
4 | Přidáme vařenou těstovinovou rýži, hrášek a vše promícháme. |