Kapr na řecký způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na řecký způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 28770 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
240 g | Kapr obecný |
20 g | Kečup |
40 g | Olej rostlinný |
8 ks | Olivy zelené |
2 g | Sacharin |
2 plátek | Salát hlávkový |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 79,2mg |
Draslík | 520,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Olej rostlinný, Sacharin, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olivy zelené, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na řecký způsob postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, osolíme a naporcujeme. Vymačkáme šťávu z půlky citronu, uvařené slepičí bílky jemně nasekáme. |
2 | Rybu osmažíme na polovině oleje. Druhou polovinu oleje v mezičase smícháme s citronovou šťávou, vínem a kečupem. V malém rendlíku necháme směs přejít varem. Podle potřeby dochutíme umělým sladidlem. |
3 | Usmaženého kapra přeložíme na nahřáté talíře, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme sekanými bílky. Porce zdobíme plátkem salátu a olivou. |
4 | Jako přílohu volíme šťouchané brambory. |