Recept

Zvěřinový vývar s čočkou a švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28771

Ingredience

Zvěřinový bujon
40 g Celer - nať
200 g Celer bulvový
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Petržel - nať
200 g Petržel kořen
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno červené
30 g Zázvor celý
Zvěřinový vývar s čočkou a švestkami
4 krajíc Chléb toastový
2 ks Cibule
200 g Lilek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
4 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
1 kávová lžička Sůl
2 ks Česnek
25 g Česnekové máslo
200 g Čočka jedlá
150 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 267kJ
25% Sacharidy 90 g
131% Tuky 98 g
24% Sodík 477 mg
76% Bílkoviny 43 g

Zvěřinový vývar s čočkou a švestkami postup přípravy receptu:

1

Čočku přebereme, promyjeme a den předem ji namočíme do studené vody.

2

Druhý den čočku slijeme. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme na kostičky, sušené švestky omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupaný lilek pokrájíme na kostičky. V pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka. Opláchnutý čerstvý rozmarýn pokrájíme nadrobno.

3

V hrnci si na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme k ní čočku, lilek a švestky.

4

Promícháme a dusíme pod pokličkou 5-7 minut. Pak přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu, dochutíme mletým barevným pepřem, solí a pomalu vaříme 15 minut. Když je čočka měkká, zamícháme do polévky rozmarýn. Do talířů dáme po 1 lžíci slunečnicová semínka, zalijeme polévkou a podáváme.

5

K této čočkové polévce podáváme opečený chléb (v toustovači), který potřeme česnekovým máslem.

6

Zvěřinový bujon [28678]:

7

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

8

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

9

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

10

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

11

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept