Kapr dušený s rajčaty a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr dušený s rajčaty a česnekem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 28773 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
240 g | Kapr obecný |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 79,2mg |
Draslík | 591,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapr obecný, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr dušený s rajčaty a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme. Kapra očistíme, osolíme, naporcujeme a obalíme v mouce. Česnek a cibuli nakrájíme na jemno. Petrželovou nať jemně posekáme. |
2 | Na rozpáleném oleji v hlubším rendlíku smažíme porce kapra z obou stran. Poté přisypeme cibuli, česnek, rajčata a pod poklicí dusíme. |
3 | Měkkou rybu naložíme na talíř, přelijeme dušenými rajčaty s cibulí a česnekem a posypeme petrželovou natí. Jako přílohu volíme šťouchané brambory. |