Kapr dušený v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr dušený v alobalu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28774 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 plátek | Citrony |
240 g | Kapr obecný |
20 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107,0mg |
---|---|
Cholesterol | 79,2mg |
Draslík | 401,1mg |
Vláknina | 94,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kapr dušený v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, osolíme a naporcujeme. |
2 | Naporcovaného kapra položíme na alobal, který jsme potřeli lžičkou oleje, porce zakápneme olejem a dobře do alobalu zabalíme. Poté vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme. Po zhruba půl hodině opatrně vyjmeme rybu v alobalu na mísu, alobal rozbalíme tak, aby nevytekla šťáva, a kapra rozdělíme na talíře. Porce polijeme šťávou z alobalu, ozdobíme plátkem citronu a jako přílohu volíme vařené brambory. |