Ryba na pórku zapečená se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba na pórku zapečená se sýrem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 28776 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Kapr obecný |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Podravka |
200 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 519,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Podravka, Pórek, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ryba na pórku zapečená se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, solíme, zakapeme citronovou šťávou a pod fólií necháme zhruba hodinu v chladničce. |
2 | Pórek pokrájíme na silná kolečka, ohnivzdorný pekáč vymažeme 10 gramy oleje. |
3 | Pórek podusíme v malém rendlíku na dvou lžících vody. Dno pekáčku vyložíme polovinou pórku, na něj položíme porce kapra, okořeníme Podravkou a pokapeme zbylým olejem. Na rybu rozložíme druhou polovinu pórku a v troubě pečeme zhruba dvacet minut. Poté na porce ryby s pórkem položíme plátky sýra, zaprášíme ho mletou paprikou a v troubě necháme roztavit. |
4 | Jako přílohu volíme restované brambory. |