Guláš z kapřích filetů s kuřecí šunkou a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z kapřích filetů s kuřecí šunkou a hráškem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 85 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28778 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
30 g | Hrášek mražený |
240 g | Kapr obecný |
20 g | Kečup |
0,5 kostka | Masox |
5 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
20 g | Šunka kuřecí Velkopavlovická |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 79,2mg |
Draslík | 474,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hrášek mražený, Kapr obecný, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Masox, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunka kuřecí Velkopavlovická mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Guláš z kapřích filetů s kuřecí šunkou a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Šunku a cibuli nakrájíme na kostičky. Kapra očistíme, stáhneme z kůže, vyfiletujeme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a nakrájíme na větší kousky. Rybu necháme pod fólií v misce zhruba 1 hodinu v chladničce. V 250 ml vody uvaříme 1/2 kostky masoxu. |
2 | Rybí maso vyndáme, osušíme, poprášíme moukou a na polovině rozpáleného oleje na pánvi osmažíme, poté maso přeložíme na mísu. Na druhé polovině oleje osmažíme cibuli, poté přidáme šunku, na závěr mletou papriku, mražený hrášek, kečup a hovězí vývar. Necháme na mírném plameni dusit asi 15 minut, poté vložíme rybu a ještě asi 10 minut dusíme. |
3 | Jako přílohu volíme šťouchané brambory. |