Jednoduchý recept

Karbanátky z filé z mořské ryby se sardelkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28779
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Filé rybí
20 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mouka sójová odtučněná
20 g Olej rostlinný
2 ks Sardelové řezy
40 g Strouhanka
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 829kJ
14% Sacharidy 52 g
16% Tuky 12 g
96% Sodík 2 g
198% Bílkoviny 111 g

Karbanátky z filé z mořské ryby se sardelkami postup přípravy receptu:

1

Filé necháme rozmrazit, zbavíme ho vody, pokrájíme na kostky, zakapeme citronovou šťávou a necháme pod fólií v chladničce zhruba dvacet minut.

2

Poté filé umeleme spolu se sardelkami, přidáme sůl, žloutek a sojovou mouku. Směs dobře promícháme a rozdělíme na čtyři díly. Z každého uděláme karbanátek, který obalíme v mouce, rozšlehaném bílku a ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji.

3

Jako přílohu volíme bramborovou kaši a salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept