Karbanátky z filé z mořské ryby se sardelkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z filé z mořské ryby se sardelkami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28779 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
200 g | Filé rybí |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mouka sójová odtučněná |
20 g | Olej rostlinný |
2 ks | Sardelové řezy |
40 g | Strouhanka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 223,4mg |
Draslík | 317,5mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 234,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka pšeničná hladká, Mouka sójová odtučněná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z filé z mořské ryby se sardelkami postup přípravy receptu:
1 | Filé necháme rozmrazit, zbavíme ho vody, pokrájíme na kostky, zakapeme citronovou šťávou a necháme pod fólií v chladničce zhruba dvacet minut. |
2 | Poté filé umeleme spolu se sardelkami, přidáme sůl, žloutek a sojovou mouku. Směs dobře promícháme a rozdělíme na čtyři díly. Z každého uděláme karbanátek, který obalíme v mouce, rozšlehaném bílku a ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji. |
3 | Jako přílohu volíme bramborovou kaši a salát. |