Jednoduchý recept

Sametová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28780
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
30 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
315 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 757kJ
0% Sacharidy 2 g
14% Tuky 10 g
15% Sodík 308 mg
4% Bílkoviny 2 g

Sametová omáčka postup přípravy receptu:

1

V hlubší pánvi rozpustíme máslo, odstavíme a vmícháme mouku. Zalijeme vývarem, dáme znovu na sporák a pozvolna přivedeme k varu. Provaříme cca 10 min, ochutíme solí, pepřem a přidáme trochu citronové šťávy.

2

Žloutek a smetanu smícháme s trochou omáčky, vlijeme zpět do pánve a varem necháme zhoustnout. Ihned podáváme např. s vepřovými žebírky, dušené rybě nebo kuřeti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept