Jednoduchý recept

Salsify vařené

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 28786
Kategorie: Zelenina

Ingredience

10 ml Citronová šťáva
2 g Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
600 g Salsif
40 g Strouhanka
15 g Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 066kJ
7% Sacharidy 25 g
24% Tuky 18 g
80% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Salsify vařené postup přípravy receptu:

1

Ze salsifu použijeme dužnatý kořen. Salsify očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a zakapeme trochou citronové šťávy. Vodu přivedeme k varu, osolíme, přidáme špetku cukru, vložíme salsify a vaříme 15 minut do měkka. Mezitím uvaříme natvrdo 4 vejce.

2

V pánvi rozehřejeme kousek másla a osmahneme na něm strouhanku.

3

Salsify scedíme, necháme okapat, rozdělíme na talířky. Vařená vejce oloupeme a pokrájíme na plátky, kterými obložíme salsify. Vše přelijeme máslem se strouhankou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept