Jednoduchý recept

Salsify pečené

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 28787
Kategorie: Zelenina

Ingredience

400 g Brambory vařené
10 ml Citronová šťáva
150 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
600 g Salsif
15 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 979kJ
11% Sacharidy 39 g
16% Tuky 12 g
90% Sodík 2 g
15% Bílkoviny 9 g

Salsify pečené postup přípravy receptu:

1

Ze salsifů použijeme dužnatý kořen. Salsify očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat.

2

Do pekáčku dáme 2 lžíce másla, přiložíme salsify, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi 15 minut.

3

Hotové salsify podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept