Salsify smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsify smažené
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28788 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
10 ml | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 ml | Olej olivový |
120 ml | Omáčka cikánská |
600 g | Salsif |
15 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 140,2mg |
Draslík | 370,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 144,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka cikánská, Salsif mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salsify smažené postup přípravy receptu:
1 | Ze salsifů použijeme bílý kořen. Salsify očistíme, omyjeme a rozkrájíme na středně velké špalíčky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, necháme okapat. |
2 | V misce smícháme mouku, vejce, mléko, olej a půl lžičky soli. Vypracujeme těsto, ve kterém uvařené špalíčky obalujeme. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a obalené špalíčky usmažíme do zlatova. |
4 | Podáváme s vařeným bramborem a pikantní omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.