Jednoduchý recept

Salsify smažené

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 28788
Kategorie: Zelenina

Ingredience

400 g Brambory vařené
10 ml Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 ml Olej olivový
120 ml Omáčka cikánská
600 g Salsif
15 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 671kJ
18% Sacharidy 64 g
21% Tuky 16 g
87% Sodík 2 g
27% Bílkoviny 15 g

Salsify smažené postup přípravy receptu:

1

Ze salsifů použijeme bílý kořen. Salsify očistíme, omyjeme a rozkrájíme na středně velké špalíčky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, necháme okapat.

2

V misce smícháme mouku, vejce, mléko, olej a půl lžičky soli. Vypracujeme těsto, ve kterém uvařené špalíčky obalujeme.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a obalené špalíčky usmažíme do zlatova.

4

Podáváme s vařeným bramborem a pikantní omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept