Filety ze slanečků v nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety ze slanečků v nálevu
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28791 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
200 g | Chléb celozrnný žitný |
80 g | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
400 g | Filé ze slanečka |
50 g | Karotka |
40 g | Křen |
500 ml | Mléko polotučné |
3 g | Nové koření mleté |
200 ml | Ocet vinný |
50 ml | Voda pitná |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 287,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Cukr krupice, Karotka, Křen, Ocet vinný, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé ze slanečka, Mléko polotučné, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety ze slanečků v nálevu postup přípravy receptu:
1 | Filety vložíme do vlažného mléka a necháme pár hodin ležet, aby se zbavily části soli. |
2 | Filety omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Křen a karotku očistíme a nastrouháme nahrubo. |
3 | Vodu smícháme s octem, přivedeme k varu, osladíme, přidáme bobkový list a povaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout. |
4 | Nudličky masa vložíme do kameninové mísy, přisypeme cibuli, karotku, křen, ochutíme mletým novým kořením, zázvorem, zalijeme octovým nálevem a dáme vychladit. |
5 | Podáváme s celozrnným pečivem. |