Salát ze slanečků se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze slanečků se smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28792 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
120 g | Brambory vařené |
40 g | Červená řepa sterilovaná |
80 g | Cibule |
30 g | Cukr moučkový |
400 g | Filé ze slanečka |
60 g | Jablka |
500 ml | Mléko odtučněné |
50 ml | Ocet vinný |
50 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
25 ml | Voda pitná |
80 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 50,9mg |
Draslík | 289,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Červená řepa sterilovaná, Cibule, Cukr moučkový, Jablka, Ocet vinný, Okurky nakládané, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé ze slanečka, Mléko odtučněné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze slanečků se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Filety ze slanešků namočíme do teplého mléka a necháme několik hodin máčet. |
2 | Filety omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky, vařené brambory a jablko také na kostičky, nakládanou červenou řepu na plátky, kyselé okurky a cibuli nadrobno. Ocet smícháme s vodou, osladíme a opepříme. |
3 | Do kameninové mísy vložíme maso, přidáme pokrájenou zeleninu, zalijeme octovým nálevem, přimícháme šlehačku a dáme vychladit. |
4 | Vychlazený salát rozdělíme na talířky, ozdobíme posekanou petrželkou a ke každé porci přidáme lžíci zakysané smetany obarvené šťávou z červené řepy. |