Sardinky v kořeněném nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky v kořeněném nálevu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28793 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Chléb celozrnný žitný |
15 g | Cukr krupice |
20 g | Hořčice |
100 g | Kopr čerstvý |
50 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Sardinka obecná |
15 g | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 277,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky v kořeněném nálevu postup přípravy receptu:
1 | Ze sardinek použijeme jen filety bez kůže. Kopr posekáme nadrobno, do hrníčku nalijeme olej, přidáme lžíci hořčice, sůl, cukr, pepř, dobře promícháme, přilijeme vodu, ocet a rozkvedláme. |
2 | Do skleněné mísy vkládáme střídavě vrstvy kopru a vrstvy filetů. Vše zalijeme nálevem z hrníčku a dáme vychladit. |
3 | Podáváme s celozrnným chlebem. |