Marináda z oleje a octa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marináda z oleje a octa
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28797 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
15 ml | Balsamico ocet |
3 g | Cukr moučkový |
5 g | Hořčice v prášku |
70 ml | Olej olivový |
2 g | Pepř bílý |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 65,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cukr moučkový, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marináda z oleje a octa postup přípravy receptu:
1 | Do misky nasypeme práškovou hořčici, sůl, cukr a mletý bílý pepř. Za stálého míchání přikapáváme olej, až utvoříme kašičku. Přilijeme kvalitní ocet a podle chuti naředíme vodou. |
2 | Tato marináda se nejlépe hodí na syrové ryby. |