Recept

Kořeněný zvěřinový vývar s masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 28798

Ingredience

marinované maso
800 g Kančí kýta
2 polévková lžíce Koření pěti vůní
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
3 polévková lžíce Sherry brandy
Zvěřinový bujon
40 g Celer - nať
200 g Celer bulvový
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Petržel - nať
200 g Petržel kořen
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno červené
30 g Zázvor celý
Kořeněný zvěřinový vývar s masem
1 kávová lžička Celer - nať
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 867 kcal
Kilojoule 3 626kJ
13% Sacharidy 46 g
187% Tuky 141 g
38% Sodík 758 mg
150% Bílkoviny 84 g

Kořeněný zvěřinový vývar s masem postup přípravy receptu:

1

Kančí kýtu omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky. V hrnečku si smícháme sójovou omáčku s čínským kořením pěti vůní a se Sherry brandy. Touto promíchanou směsí plátky potřeme, odložíme do mísy a necháme marinovat 2-3 hodiny.

2

Oloupanou cibuli drobně pokrájíme.

3

V hrnci si rozpálíme olej s máslem, cibuli zpěníme, dáme na ni plátky masa, které opečeme dozlatova z každé strany, pak přilijeme 1 litr čistého zvěřinového bujonu, promícháme, dochutíme solí a pomalu vaříme minimálně 30 minut.

4

Omyjeme si petrželovou a celerovou nať. Petrželku a celerové lístky drobně pokrájíme a zamícháme do vývaru těsně před podáváním. Zvěřinový bujon [28678]:

5

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

6

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

7

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

8

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

9

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept