Jednoduchý recept

Sledě s rajčatovým protlakem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 28803

Ingredience

80 g Cibule
10 g Cukr moučkový
25 g Máslo čerstvé
25 ml Ocet vinný
50 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
70 ml Protlak rajčatový
400 g Rýže dušená
600 g Sleď čerstvý
15 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 991kJ
9% Sacharidy 31 g
40% Tuky 30 g
73% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Sledě s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:

1

Sledě vykucháme, odřízneme hlavy, ploutve a dobře omyjeme. Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na plátky, petrželku posekáme. Rajčatový protlak rozmícháme s octem, olejem, osolíme, opepříme a osladíme podle chuti.

2

Rybí kousky vyskládáme do pekáčku, přidáme lžíci másla, posypeme cibulí a zalijeme ochuceným protlakem. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny. Upečený pokrm posypeme posekanou petrželkou.

3

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept