Sledě s rajčatovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledě s rajčatovým protlakem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28803 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
10 g | Cukr moučkový |
25 g | Máslo čerstvé |
25 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
70 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Rýže dušená |
600 g | Sleď čerstvý |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 217,5mg |
Draslík | 76,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Ocet vinný, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledě s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Sledě vykucháme, odřízneme hlavy, ploutve a dobře omyjeme. Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na plátky, petrželku posekáme. Rajčatový protlak rozmícháme s octem, olejem, osolíme, opepříme a osladíme podle chuti. |
2 | Rybí kousky vyskládáme do pekáčku, přidáme lžíci másla, posypeme cibulí a zalijeme ochuceným protlakem. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny. Upečený pokrm posypeme posekanou petrželkou. |
3 | Vhodnou přílohou je dušená rýže. |