Jednoduchý recept

Pravá čokoládová roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28804
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

160 g Čokoláda 80%
60 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Kakao - prášek
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
170 ml Smetana 12% (konzumní)
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 949kJ
4% Sacharidy 16 g
22% Tuky 16 g
3% Sodík 51 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pravá čokoládová roláda postup přípravy receptu:

1

Na 180 stupňů předhřejeme troubu. Do mísy dáme žloutky a cukr a mícháme, dokud není směs krémová a hustá. Přimícháme čokoládu a mouku smíchanou s kakaovým práškem.

2

Šleháme bílky, dokud se nezačnou tvořit tuhé špičky, poté přidáme k čokoládovému těstu. Těsto vlijeme do vymazané a pečícím papírem vyložené formy na roládu. Pečeme 15 minut, dokud nezačne tuhnout. Poté vyklopíme na vlhkou utěrku posypanou krystalovým cukrem a srolujeme. Dáme stranou a necháme vychladnout.

3

Připravíme si náplň. Do malého kastrůlku dáme čokoládu a smetanu a na mírném ohni vaříme, dokud čokoláda nezměkne a nespojí se se smetanou. Přivedeme k varu, odstavíme a dáme stranou, aby náplň vychladla. Jakmile vychladne, vlijeme do misky ponořené do ledu a šleháme, dokud není krémová a hustá.

4

Poté rozbalíme roládu, namažeme náplní a znovu srolujeme. Podáváme nakrájenou na plátky.

Poznámka

bílky a žloutky odděleně, 100g pravé čokolády rozehřáté a ochlazené

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept