Slaneček s hořčicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaneček s hořčicovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28806 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Cibule |
10 g | Cukr moučkový |
200 g | Filé ze slanečka |
50 g | Hořčice |
300 ml | Mléko odtučněné |
200 ml | Ocet vinný |
40 g | Okurky nakládané |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
10 g | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 78,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Ocet vinný, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé ze slanečka, Hořčice, Mléko odtučněné, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaneček s hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ze slanečků použijeme pouze filety, které namočíme na pár hodin do vlažného mléka, čímž se zbavíme části soli. Filety vyjmeme a opláchneme tekoucí vodou. |
2 | Filety vložíme do mísy, zalijeme octem a vodou a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme omáčku. |
3 | V misce rozmícháme pikantní hořčici s olejem, přidáme cukr, sůl, pepř, nadrobno nakrájené kyselé okurky, přilijeme lžíci vody a 2 lžíce octa. Důkladně rozkvedláme, filety scedíme, vložíme do kameninové mísy, zasypeme posekanou petrželkou, kolečky cibule a zalijeme hořčicovou omáčkou. Před podáváním dáme vychladit do lednice. |