Zmrzlina s karamelovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina s karamelovou polevou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28810 |
Kategorie: | Polevy na zmrzlinu |
Ingredience
185 g | Cukr třtinový |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 hrnek | Mléko zahuštěné neslazené |
1 ks | Piškotový korpus vaječný |
600 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 289,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko zahuštěné neslazené, Piškotový korpus vaječný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlina s karamelovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Máslo dáme do kastrůlku a na mírném ohni necháme rozpustit. Přidáme cukr a důkladně rozmícháme. Přilijeme kondenzované mléko a mícháme, dokud se suroviny nespojí. |
2 | Do servírovacích pohárů vložíme kostku piškotového koláče, na něj navršíme vždy dva kopečky zmrzliny, polijeme karamelovou polevou a ihned podáváme. |
Poznámka
Polevu lze uchovat v lednici až týden, je vhodná také k pudinku