Jednoduchý recept

Vepřové steaky s houbovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28815
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
350 g Houby čerstvé
300 ml Hovězí vývar základní
2 kávová lžička Mouka kukuřičná
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
1 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 012kJ
2% Sacharidy 7 g
16% Tuky 12 g
16% Sodík 327 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vepřové steaky s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi rozpálíme olej. Maso ochutíme solí, pepřem a z každé strany cca 1 min orestujeme dohněda. Poté jej smažíme z obou stran ještě cca 5 min, dokud není propečené. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.

2

Do pánve nasypeme na plátky nakrájené houby, přidáme rozetřený česnek a 2 min restujeme doměkka. Vmícháme mletou papriku, želé, rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a cca 5 min podusíme, dokud se omáčka mírně nezredukuje. Mezitím smícháme kukuřičnou mouku se lžící vody, vmícháme do omáčky a krátce podusíme do zhoustnutí.

3

Kotlety vrátíme do pánve, odstavíme a přimícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem, dozdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept