Vepřové steaky s houbovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové steaky s houbovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28815 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
350 g | Houby čerstvé |
300 ml | Hovězí vývar základní |
2 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
1 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 70,6mg |
Draslík | 819,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Smetana 16% (pochoutková), Vepřové kotlety, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové steaky s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi rozpálíme olej. Maso ochutíme solí, pepřem a z každé strany cca 1 min orestujeme dohněda. Poté jej smažíme z obou stran ještě cca 5 min, dokud není propečené. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple. |
2 | Do pánve nasypeme na plátky nakrájené houby, přidáme rozetřený česnek a 2 min restujeme doměkka. Vmícháme mletou papriku, želé, rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a cca 5 min podusíme, dokud se omáčka mírně nezredukuje. Mezitím smícháme kukuřičnou mouku se lžící vody, vmícháme do omáčky a krátce podusíme do zhoustnutí. |
3 | Kotlety vrátíme do pánve, odstavíme a přimícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem, dozdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme. |