Grilovaná kuřecí prsíčka s krémovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná kuřecí prsíčka s krémovým pestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28816 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 hrnek | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Kuřecí prsa |
130 ml | Olej rostlinný |
0,5 hrnek | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
65 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 146,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 9,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná kuřecí prsíčka s krémovým pestem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka vykostíme a zbavíme kůže. Opláchneme studenou vodou a osušíme. Gril rozpálíme na vysokou teplotu. Mašlovačkou potřeme maso 1 lžící oleje, ochutíme solí a pepřem. Olejem potřeme i mřížku grilu. |
2 | Položíme na ni prsíčka a umístíme cca 10 cm od žáru. Z každé strany grilujeme cca 10-12 minut, průběžně potíráme olejem. |
3 | Mezitím přiravíme pesto. Do mixéru vložíme všechny zbylé suroviny, kromě oleje a smetany a rošleháme. Za stálého mixování přilijeme olej. Smetanu vlijeme do menší pánve, přidáme připravenou směs a na mírném ohni ohřejeme. Pestem přelijeme hotové maso a podáváme. |
Poznámka
Použijeme opražená piniová semínka.