Pstruzi na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi na česneku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2882 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Kmín celý |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 453kJ
1% Sacharidy 5 g
23% Tuky 17 g
15% Sodík 300 mg
75% Bílkoviny 42 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 122,0mg |
Draslík | 784,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 122,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Kmín celý, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi na česneku postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme pstruhy, pokapeme citronem, osolíme a okmínujeme. Okořeníme dle chuti a prosypeme česnekem. |
2 | Rozpálíme máslo a pstruhy opékáme z každé strany dozlatova. |
3 | Ihned podáváme. |