Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28820
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

náplň
1 špetka Koření na pizzu
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
200 g Sýr Gouda 45%
50 g Sýr Niva (Rokfór)
2 ks Vejce slepičí
Calzonetti
1 kávová lžička Cukr krupice
1 balení Droždí sušené
1 kávová lžička Koření na pizzu
20 g Máslo čerstvé
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 951 kcal
Kilojoule 3 978kJ
22% Sacharidy 78 g
58% Tuky 44 g
41% Sodík 830 mg
93% Bílkoviny 53 g

Calzonetti postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a nastrouhaný sýr. Přilijeme olej, vlažnou vodu, přidáme 1 vejce a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě 40-45 minut.

2

Příprava náplně: Oba druhy sýrů nastrouháme a v míse promícháme s vejci, nasekanou šunkou, solí, pepřem a kořením.

3

Vykynuté těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm. Doprostřed každého kolečka dáme trochu náplně, těsto v polovině přehneme a okraje přimáčkneme.

4

Calzonetti urovnáme na máslem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept