Jednoduchý recept

Sardinky s rajčatovou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 28822
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

15 g Cukr moučkový
25 ml Ocet vinný
80 ml Olej olivový extra panenský
20 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
30 ml Protlak rajčatový
200 g Rohlíky celozrnné
400 g Sardinka obecná
40 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 994kJ
9% Sacharidy 34 g
43% Tuky 33 g
194% Sodík 4 g
44% Bílkoviny 25 g

Sardinky s rajčatovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Ze sardinek použijeme jen filátka, která naložíme do slané vody a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme zálivku. Do hrnku nalijeme olej, přilijeme ocet, rajčatový protlak, přisypeme špetku soli, cukr a pepř. Vše důkladně promícháme. Je-li zálivka příliš ostrá, naředíme ji vodou.

2

Filety vyjmeme ze slané vody, vyskládáme do pekáčku a zalijeme rajčatovou zálivkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Pekáček vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

3

Ryby rozdělíme na dezertní talířky, posypeme posekanou pažitkou a podáváme s tmavým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept