Krevetový salát s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetový salát s celerem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28823 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
80 g | Celer řapíkatý |
400 g | Krevety tygří - loupané |
240 ml | Majonéza |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Salát hlávkový |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 117,5mg |
Draslík | 159,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Celer řapíkatý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Majonéza, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetový salát s celerem postup přípravy receptu:
1 | Krevety vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Bulvu celeru očistíme, nakrájíme na tenké plátečky, které spaříme horkou vodou. Řapíky celeru posekáme nadrobno. |
2 | V míse promícháme krevety se zeleninou, přimícháme majonézu, smetanu, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Na dezertní talířky upravíme listy hlávkového salátu, na které poklademe krevetový salát. |