Rybí salát s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí salát s krevetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 28827 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
80 g | Celer bulvový |
100 g | Krevety tygří - loupané |
300 g | Mořská štika - filety |
20 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
200 g | Rohlíky celozrnné |
40 g | Salát hlávkový |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 276,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Mořská štika - filety, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky celozrnné, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí salát s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety, celer a krevety vložíme do vroucí vody a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Rybí maso nakrájíme na kostičky, celer na nudličky, petrželku posekáme. Vše i s krevetami vložíme do mísy, přilijeme ocet, olej, přidáme sůl, pepř, nakonec vmícháme petrželku. |
3 | Podáváme vychlazený na listech hlávkového salátu nebo v salátových mističkách s celozrnným pečivem. |