Jednoduchý recept

Krevetový salát s majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 28828
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Chléb celozrnný žitný
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
300 g Krevety tygří - loupané
150 ml Majonéza
80 g Okurka salátová
10 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
80 g Rajčata
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 481kJ
10% Sacharidy 36 g
22% Tuky 17 g
86% Sodík 2 g
45% Bílkoviny 25 g

Krevetový salát s majonézou postup přípravy receptu:

1

Krevety povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme okurku a rajčata na kostičky, vařené vejce na plátky, petrželku s pažitkou posekáme.

2

Do mísy nasypeme vychladlé krevety, přidáme scezený nakládaný hrášek, okurku, rajčata, vejce, ochutíme solí, pepřem, přisypeme petrželku s pažitkou, smetanu s majonézou spolu smícháme a opatrně vmícháme do salátu, aby se vejce příliš nerozpadlo.

3

Podáváme vychlazený s tmavým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept