Čínský zvěřinový vývar s nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínský zvěřinový vývar s nudlemi
Čínský zvěřinový vývar s nudlemi
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 125 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 28833 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Zvěřinový bujon | |
---|---|
200 g | Celer bulvový |
40 g | Celer - nať |
3 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
2 ks | Jalovec |
600 g | Jelení maso |
500 g | Kosti srnčí |
200 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
200 g | Petržel kořen |
40 g | Petržel - nať |
0,5 l | Víno červené |
1,5 l | Voda pitná |
30 g | Zázvor celý |
Čínský zvěřinový vývar s nudlemi | |
2 ks | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Nudle skleněné |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
0,5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
50 g | Ucho Jidášovo |
20 g | Zázvor celý |
250 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 139,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 229,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 133,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hřebíček, Jelení maso, Pepř černý celý, Petržel kořen, Víno červené, Voda pitná, Zázvor celý, Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Olej sezamový, Zázvor celý, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Jalovec, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Cibule červená, Máslo čerstvé, Nudle skleněné, Omáčka sójová, Ucho Jidášovo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kosti srnčí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čínský zvěřinový vývar s nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Zázvor s česnekem oloupeme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. |
2 | Čerstvé houby - Jidášovo ucho, očistíme, omyjeme a pokrájíme. |
3 | Omytou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na tenká kolečka. Červené zelí pokrájíme na tenké proužky. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. |
4 | V hrnci si rozpálíme olej s máslem a všechnu zeleninu s houbami krátce restujeme. Přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu, dáme do něj pokrájené na plátky uvařené jelení maso, houby, chilli omáčku, sójovou omáčku a vaříme přibližně 7-10 minut. |
5 | V hlubší pánvi si na rozpáleném oleji fritujeme skleněné nudle, které pak rozdělíme do talířů. Zalijeme je hotovým vývarem s houbami |
6 | a podáváme. |
7 | Zvěřinový bujon [28678]: |
8 | Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. |
9 | Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny. |
10 | V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova. |
11 | Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme. |
12 | Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem. |