Jednoduchý recept

Vepřové maso v rosolu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 28837

Ingredience

2 ks Bobkový list
200 g Chléb konzumní
80 g Cibule
80 ml Hořčice
3 g Hřebíček
50 g Karotka
10 g Nové koření celé
20 ml Ocet vinný
10 g Pepř černý celý
20 g Sůl
500 g Telecí nožičky
300 g Vepřové maso libové
10 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 126kJ
10% Sacharidy 35 g
27% Tuky 20 g
103% Sodík 2 g
80% Bílkoviny 45 g

Vepřové maso v rosolu postup přípravy receptu:

1

Vepřové libové maso spolu s telecí nožičkou vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Odstraníme pěnu a přidáme karotku, cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme, přilijeme trošku octa. Vaříme hodinu a čtvrt. Maso i nožičku vyjmeme, vykostíme, maso pokrájíme nahrubo a vrátíme i s kostí zpět do vývaru. Vaříme dalších 20 minut.

2

Vývar scedíme, sebereme tuk, maso nakrájíme velmi nadrobno, vývar necháme o trochu vyvařit, maso vrátíme do vývaru, přisypeme práškovou želatinu, povaříme podle návodu na obalu a nalijeme do aspikových nebo pudinkových formiček. Necháme vychladnout.

3

Podáváme s chlebem a hořčicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept