Vepřové maso v rosolu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso v rosolu
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28837 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
200 g | Chléb konzumní |
80 g | Cibule |
80 ml | Hořčice |
3 g | Hřebíček |
50 g | Karotka |
10 g | Nové koření celé |
20 ml | Ocet vinný |
10 g | Pepř černý celý |
20 g | Sůl |
500 g | Telecí nožičky |
300 g | Vepřové maso libové |
10 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 529,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Karotka, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Telecí nožičky, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso v rosolu postup přípravy receptu:
1 | Vepřové libové maso spolu s telecí nožičkou vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Odstraníme pěnu a přidáme karotku, cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme, přilijeme trošku octa. Vaříme hodinu a čtvrt. Maso i nožičku vyjmeme, vykostíme, maso pokrájíme nahrubo a vrátíme i s kostí zpět do vývaru. Vaříme dalších 20 minut. |
2 | Vývar scedíme, sebereme tuk, maso nakrájíme velmi nadrobno, vývar necháme o trochu vyvařit, maso vrátíme do vývaru, přisypeme práškovou želatinu, povaříme podle návodu na obalu a nalijeme do aspikových nebo pudinkových formiček. Necháme vychladnout. |
3 | Podáváme s chlebem a hořčicí. |