Jednoduchý recept

Játrová paštika s telecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 28839
Kategorie: Pomazánky

Ingredience

500 g Chléb konzumní
100 g Cibule
500 g Játra hovězí
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Pepř černý mletý
10 g Sardelová pasta
200 g Slanina vepřová
400 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
150 g Telecí maso přední
3 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso tučné
30 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 281kJ
10% Sacharidy 36 g
41% Tuky 31 g
51% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Játrová paštika s telecím masem postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso, telecí maso, játra a cibuli umeleme dvakrát na masovém strojku. Přimícháme sardelovou pastu, osolíme, opepříme, do smetany rozklepneme vejce, přisypeme mouku a rozšleháme. Přimícháme k masu nadrobno pokrájené žampiony a celou paštiku vyšleháme. Formu vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikou, překryjeme alobalem, formu vložíme do většího hrnce s trochou vody a společně je vložíme do trouby. Ve vodní lázni pečeme 2 hodiny. Vodu kontrolujeme a občas dolijeme.

2

Paštiku necháme vychladnout a podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept