Pikantní srdíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní srdíčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2884 |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
500 g | Listové těsto |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
15 dkg | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109,8mg |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 10,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 81,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Paprika mletá sladká, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Sůl mořská, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní srdíčka postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na tenký plát. |
2 | Z těsta vykrajujeme tvary - srdíčka. |
3 | Vykrájené kousky dáme na vymazaný plech, tvary potřeme rozšlehaným vejcem. |
4 | Posypeme solí, kmínem, paprikou a nastrouhaným sýrem. |
5 | Dáme péct do silně vyhřáté trouby. |