Recept

Mořský jazyk s krémovou okurkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28847

Ingredience

1 ks Citrony
2 kávová lžička Estragon
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
800 g Mořský jazyk
150 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Ocet vinný
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 460kJ
7% Sacharidy 25 g
48% Tuky 36 g
12% Sodík 236 mg
75% Bílkoviny 42 g

Mořský jazyk s krémovou okurkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky. Dáme do cedníku, posypeme solí, promícháme a necháme hodinu uležet. Poté propláchneme a scedíme.

2

V pánvi rozpustíme 125 g másla a krátce jej cca 3-4 min povaříme. Nesmí nám zhnědnout. Cedník vyložíme plátýnkem a nad miskou přes něj přecedíme přeškvařené máslo. To pak necháme odstát a vychladnout.

3

Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi rozpustíme zbytek másla, přidáme najemno nasekanou šalotku a restujeme, dokud nezesklovatí. Přidáme okurku, za stálého míchání restujeme dalších 10 min. Vmícháme ocet, víno a 5-8 min povaříme, až se tekutina zredukuje na cca 2 lžíce. Vmícháme smetanu a nasekaný estragon, krátce prohřejeme. Osolíme a opepříme.

4

Mouku ochutíme solí a pepřem, obalíme v ní jednotlivé porce ryby. V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a filety v něm osmažíme z každé strany 3-5 min dozlatova. Po vyjmutí je osušíme papírovou utěrkou.

5

Podáváme s okurkovou omáčkou a plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept