Recept

Gulášová zvěřinová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28849
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Zvěřinový bujon
200 g Celer bulvový
40 g Celer - nať
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
200 g Petržel kořen
40 g Petržel - nať
0,5 l Víno červené
1,5 l Voda pitná
30 g Zázvor celý
Gulášová zvěřinová polévka
200 g Brambory
2 ks Česnek
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 kávová lžička Paprika červená
4 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
300 g Srnčí maso pečené
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 255kJ
15% Sacharidy 53 g
181% Tuky 136 g
37% Sodík 734 mg
124% Bílkoviny 70 g

Gulášová zvěřinová polévka postup přípravy receptu:

1

Zvěřinové gulášové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.

2

Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek pokrájíme nadrobno.

3

V hrnci si na oleji zpěníme cibuli s česnekem téměř dozlatova, přidáme maso, červenou papriku, promícháme a dusíme asi 7-10 minut. Pak přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu a když přijde k varu, přidáme podle chuti sůl, kmín, majoránku a vaříme pomalu 45-60 minut. 20 minut před dokončením přidáme brambory a pokrájené černé olivy (nakládané).

4

Každou porci podáváme s 1 lžicí zakysané smetany.

5

Zvěřinový bujon [28678]:

6

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

7

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

8

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

9

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

10

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept