Babiččiny rakotkrumple - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Babiččiny rakotkrumple
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2885 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kg | Salám měkký |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 222,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 449,6mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Salám měkký, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Babiččiny rakotkrumple postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme vejce a brambory a obojí pokrájíme na kolečka. |
2 | Do vymazaného pekáče pokládáme střídavě vrstvu osolených a opepřených brambor, vrstvu vajíček a salámu. |
3 | Předposlední vrstvu potřeme zakysanou smetanou a poslední vrstvu brambor posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Dáme zapéct do středně vyhřáté trouby. |