Jednoduchý recept

Sardinky plněné špenátem a piniovými oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 28853

Ingredience

1 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozinky tmavé
8 ks Sardinka obecná
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Šalotka
170 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 018kJ
4% Sacharidy 14 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 129 mg
41% Bílkoviny 23 g

Sardinky plněné špenátem a piniovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Na 220 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Odstraníme tupou stranou nože ve směru od ocasu šupiny. Odřízneme hlavu, sardinky podélně rozkrojíme a vykucháme. Rozevřeme je a položíme kůží dolů. Palcem postupně tlačíme na páteř a uvolníme ji po kouscích. Nařízneme v ocasní části páteř, ale ocas neodstraňujeme. Opláchneme maso a otřeme. Okořeníme a přidáme lžíci oleje.

2

3 minuty smažíme dozlatova v pánvi ve zbytku oleje piniová jádra a šalotku. Sundáme pánev ze sporáku, přidáme špenát, hrozinky, lžíci strouhanky a limetkovou šťávu. Okořeníme a směs roztíráme z vnitřní strany na sardinky.

3

Rozložíme sardinky do pekáče, posypeme zbytkem strouhanky a 10 minut pečeme, dokud nejsou opečené dozlatova. Poté podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept