Těstoviny se sýrovou omáčkou z parmazánu a ricotty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se sýrovou omáčkou z parmazánu a ricotty
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28855 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
185 g | Ricotta |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
375 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 27,2mg |
Vláknina | 197,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Ricotta, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se sýrovou omáčkou z parmazánu a ricotty postup přípravy receptu:
1 | Vodu osolíme, přivedeme k varu a těstoviny uvaříme al dente. |
2 | Mezitím v misce ušleháme ricottu dohladka, vmícháme nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. |
3 | Těstoviny přemístíme do předehřáté servírovací mísy a vmícháme omáčku. Přidáme máslo a vložíme na několik minut do teplé trouby. Po vyjmutí dozdobíme nasekanou petrželkou nebo bazalkou a podáváme. |